De interieurkleuren van 2018.

Gaan we weer kleur bekennen?

We kennen een lange periode van grijstinten. Deze duurt al langer dan 5 jaar, wat best extreem te noemen is.  Grijstinten waren ook in de jaren 80 een grote hype. Donkere grijstinten worden steeds bruiner.

Grijstinten zijn al lang dominant in woonmode.

Geleidelijk hebben hierna de taupe kleuren hun intrede gedaan.

De interieur kleuren die mode worden

Twee jaar geleden werd ‘Marsala’ al aangekondigd als kleur van 2016.  Het lijkt er op dat deze pas in 2018 echt zijn intrede gaat maken. Deze kleur kan in diverse sterktes worden gebruikt en wordt in grijsvarianten en beige varianten populair. Denk dan aan kleuren van donker aubergine tot hele lichte met grijs gemengde tinten. Je ziet dat deze eigenlijk weer voortkomen vanuit de taupe kleuren.  De marsala kleuren kun je heel goed toepassen bij hout kleuren en geeft je interieur een warme en comfortabele uitstraling.

interieur kleuren 2018 - Marsala is als kleur mode in 2018

Petroleum en de lichte pastels hiervan

Deze kleur zet nog niet direct door maar kan wel van betekenis zijn voor 2019. De trendwatchers voorspellen een kleur, maar deze moet wel nog even op het grote publiek inwerken. Ook deze kleur wordt vermoedelijk afgezwakt en gaat als heel zacht groen verder of wordt in diverse sterktes gecombineerd. Biedt bij gebruik van deze kleuren voldoende tegenwicht om je interieur niet te koel over laten te komen.

Voor alle bovengenoemde kleuren zul je veel vergrijsde of met beige gemende kleuren tegenkomen waardoor deze weer gemakkelijk in de diverse interieurstijlen toepasbaar worden.

Metaalkleuren

In metaal zie je dat messing weer terug komt, evenals goud en zwart metaal. Pas met gordijnroeden in geoxideerd metaal op. Deze kunnen enkel decoratief worden gebruikt omdat ze erg slecht schuiven.

Ruw Hout

De modelkleuren van 2018 zullen allen goed combineerbaar zijn met ruw hout. Met name het gebruik van oude planken en steigerhout zal komend jaar nog toenemen. Houdt er wel rekening mee dat er van dit materiaal nog splinters vrij kunnen komen en dat een tafelblad moeilijk te reinigen is.