Raamdecoratie op maat bij verhuizing?

Raamdecoratie uitzoeken?
Raamdecoratie, vouwgordijnen
Eén van de grootste vragen bij een verhuizing is “wat doe ik met mijn raamdecoratie”. Het aanbod is oneindig en de keus ontzettend groot!! De afgelopen jaren al drie keer moeten verhuizen.

Het aanbod is zo groot, wat doe ik nu?  Kies ik nu voor zachte vouwgordijnen, voor stoere jaloezieën, voor een eenvoudig rolgordijn, of toch een duo-rolgordijn. Omdat het uitgebreide  aanbod het er niet gemakkelijker op maakt, dook ik in de wereld van raambekleding. Enkele vragen hield ik mezelf steeds voor.

Wat is het mijn doel van raamdecoratie?

Privacy en sfeer zijn voor mij de  belangrijkste doelen. Ook vind ik het belangrijk dat de ruimte niet “hol” gaat klinken en het geluid gedempt wordt.  Daarnaast is raamdecoratie ook een zeer mooie aanvulling op je interieur. Door de juiste raambekleding te kiezen, creëer je juist een knusse en warme sfeer. De keuze bepaalt uiteindelijk hoe je interieur er uit komt te zien.

De meeste mensen kiezen voor vouwgordijnen. En dat is niet zo gek, want het is de meest voorkomende raambekleding in ons land. Die keuze heb ik dus ook gemaakt. Maar voordat je de keus definitief kunt  maken  is het goed om vooraf na te gaan  welke soorten vouwgordijnen  er eigenlijk zijn. Allereerst moet je weten welke transparantie je kiest; transparant, semi-transparant of verduisterend. Wil je ze gebruiken voor overdag en ook voor ’s avonds. Dan kun je kiezen voor Day Night vouwgordijnen, ze beschermen je overdag tegen inkijk en dienen ’s avonds als verduistering. Of voor het dual Top-Down systeem.

Naast deze raambekleding, heb je overigens nog andere varianten. Denk hierbij aan plisségordijnen, XL varianten duorolgordijnen en aluminium jaloezieën.

Raambekleding waar moet je op letten?

Je kiest voor een stof die goed past bij de rest van je interieur. Bij een rustig interieur, dan kan een motief in een vouwgordijn wat meer kleur brengen. Heb je al een vrij ‘druk’ interieur, kies dan voor een effen kleur. Wil je je kamer een extra boost geven? Kies dan voor de wat luxere stoffen.

Raambekleding, welke kleur neem je?

In de woonkamer wil je het liefste de kleur van de vouwgordijnen af stemmen op de kleuren in je interieur of toch andersom?  Bedenk dan wel dat wanneer je een wijziging in je kamer aanbrengt je vast zit aan deze kleur. Mijn keuze is daarom gevallen op een neutrale kleur vouwgordijn en zorg ik voor een aparte eyecatcher in mijn interieur als ik wil veranderen. Zo heb ik jarenlang plezier van de vouwgordijnen.